Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Osäker korsning vid Spånga vägskäl skapar ilska bland boende Foto: SVT

Osäker korsning över väg 288 väcker ilska i Spånga

Uppdaterad
Publicerad

Trafiksäkerheten är under all kritik. Det menar boende som måste korsa väg 288 vid Spånga vägskäl. Föreningen Tunatorget har lyft frågan till ansvariga i Region Uppsala.

– Det behövs göras något, innan det sker en dödsolycka här, säger Rut Boström, sekreterare för föreningen.

Det är både bilister och busspendlare från Östhammar och Uppsala kommun som måste korsa vägen vid Spånga vägskäl, som ligger mitt emellan de två orterna. Vägen har en maxhastighet på 100 kilometer i timmen och i kombination med att korsningen ligger i närheten av ett krön gör att trafikanter knappt hinner över.

– Det tar fyra sekunder för en bilist, från att man är uppe i krönet till man når korsningen, säger Sivert Nordstrand, ordförande för Tunatorget.

Region Uppsala: ”Vi ska se över det här”

Föreningen Tunatorget menar att de har påtalat problemet sedan vägen invigdes 2015, utan resiultat. I september 2022 lämnade Uppsala kommun in synpunkter gällande bristerna vid korsningen, men Region Uppsala som är ansvariga, tog inte upp problemen i länsplanen. 

– Men jag vill poängtera att frågan är omhändertagen och att vi just nu för samtal tillsammans med kommunen och Trafikverket för att se över det här, säger Dennis Solid, chef för Infrastrukturenheten i Region Uppsala.

I klippet hör du mer och ser hur korsningen ser ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.