Foto: TT / Anders Wiklund

Trafikverket varnar för besvärligt väglag

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen och natten mot onsdag har det snöat kraftigt i Uppsala län, något som ställer till det på flera stora vägar under morgonruset. SMHI har också gått ut med klass 1 varning för plötslig ishalka.

Med skiftande temperaturer och fem centimeter snö som fallit över länet under natten, så går Trafikverket ut och varnar för att flera av de större vägarna, riskerar att vara besvärliga under morgonen. SMHI har även utfärdat en klass 1-varning för snöfall och stark blåst.

– Vi har inte fått in några rapporter om större händelser. Men det ser ut som att det är besvärligt väglag och värst på väg 55 söderut mot Enköping. På E4:an och andra vägar så finns det också en risk för fläckvis halka. Det gäller att ta det försiktigt, säger Brita Lundkvist, kommunikatör på Trafikverket.

Enligt polis och räddningstjänst har det inte inträffat några olyckor eller avåkningar under natten och tidiga morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.