Efter midsommarfirandet ökar trafikmängden på många svenska vägar och det är viktigt att hålla avstånden, enligt trafikverket. Foto: TT

Trafikverket: Kör säkert i midsommartrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Midsommarhelgen börjar lida mot sitt slut vilket innebär att många ger sig ut på vägarna för att åka hem igen. Enligt Trafikverket tillhör söndagen en av de dagar under midsommar då trafiken är som störst och man uppmanar folk att köra försiktigt.

Efter midsommarfirandet ökar trafikmängden på många svenska vägar. Det är också då de svåra olyckorna inträffar och för att undgå en trafikolycka finns det flera saker att tänka på.

– Det är viktigt att hålla avstånden, hålla hastigheten, vara försiktigt och se till att vara utvilad, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Mycket trafik på E4:an

På E4:an förbi Uppsala kan det bildas köer och bli mycket trafik, enligt Ulrika Karlsson.

– Folk är på väg tillbaka hem och det kan bli intensivt på vägarna.

När kommer trafiken bli som störst under dagen?

– Än så länge nu under söndagsförmiddagen har det varit lugnt men det är svårt att säga. Det är viktigt att inte stressa när man ger sig ut på vägarna och komma ihåg att ta pauser om det behövs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.