Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Studenterna snuvades på flaken – nu jagar de nya lösningar. Foto: Christoffer Urborn/SVT/TT

Tre klasser i Bålsta förlorade sina flak – en månad före studenten

Uppdaterad
Publicerad

De bokade för mer än ett halvår till godo för att inte stå flaklösa på studenten – sen blev det just så efter att ett åkeri gått i konkurs.

Nu letar över 70 av Fridegårdsgymnasiets avgångselever med ljus och lykta efter en lösning.

– Man har längtat, sen händer det här och allt skiter sig, säger Filip Vallin.

Klasserna hade sparat pengar, sålt kakor och pantat burkar för att i oktober förra året ha råd att boka den rullande festen till examensdagen – men plötsligt byttes peppen mot förtvivlan.

Nu står över 70 elever på Fridegårdsgymnasiet utan studentflak. Och hoppet att hitta en lösning sinar för varje dag som går.

– Vi har tio dagar på oss att hitta något då det måste godkännas av polisen före studenten. Men det finns inga flak att hyra, det var därför vi bokade i oktober, säger Filip Vallin, som läser på samhällsprogrammet.

Uthyraren: Åkeri i konkurs

Företaget som eleverna hyrt av är specialiserat på just studentflak och hänvisar i avbokningen, som kom i slutet av april, att åkeriet som tillhandahåller lastbilarna gått i konkurs.

– Det är beklagligt och inte kul för någon, inte för eleverna, inte för oss och inte för åkeriet som behövde säga upp personal, säger Alfred Svensson, eventkoordinator på Niaz Event AB.

Flakjakten fortsätter

Eleverna fick tillbaka pengarna, men de har inte hittat något nytt flak att lägga dem på.

– Nu känns det jobbigt. Man har sett fram emot det här sedan man var lite och såg andra hoppa runt på flaken, så missar man det själv, säger Albin Edin Löfgren, som pluggar ekonomi.

I klippet ovan: Studenterna snuvades på flaken – vill nu ha hjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.