Foto: TT

Tre män bakom handgranatsattack släppta

Uppdaterad
Publicerad

De tre män från Märsta som är misstänkta för att ha kastat en handgranat in i en frisersalong släpptes idag på fri fot. Trots att de fortfarande är misstänkta begärdes de inte häktade.

Mitt i natten den 7 juli spängdes en frisersalong på Spånga torg. I onsdags greps tre män mellan 18 och 25 år alla hemmahörande i Märsta. De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Efter att ha varit anhållna sedan dess beslutade åklagaren idag att inte begära dem häktade utan de släpptes. Men det är fortfarande misstänkta för dådet.

– Vi har hållit förhör och efter förhören har jag beslutat att försätta dem på fri fot. De är alltjämt misstänkta för brottet. Den utredning som nu kvarstår kan de på fri fot inte påverka. Det är främst tekniska undersökningar som vi väntar svar på, säger Fredrik Karlsson, vice chefsåklagare Västerorts åklagarkammare.

Oklart motiv

Vilket motivet var för handgranatsattacken vill åklagaren inte berätta.

– Vi kan inte lämna några uppgifter kring det nu.

Har det att göra med hämnd eller en gänguppgörelse?

 – Det är inget vi kan kommentera i nuläget.

Männen är enligt åklagaren inte dömda för grov brottslighet tidigare.

– De är rätt unga och har ingen tung brottslighet bakom sig vad jag kan se, säger åklagare Fredrik Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.