Foto: Mats Hedström/SVT

Trots smittspridningen: Här förbereds en studentfest för 400 personer

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms nation planerar att ha sin egen Oktoberfest, ”Stocktoberfest”, på lördagen. Runt 400 personer förväntas närvara – trots det känner arrangören sig trygg med att det inte blir någon smittspridning.

Smittspridningen ökar i samhället och studentfester har pekats ut som en bidragande orsak till det. Under fredagen röt högskoleminister Matilda Ernkrans (S) till på en presskonferens och krävde en skärpning av landets studenter.

Stockholms nation planerar ändå att genomföra sin sedvanliga hyllning till den tyska ölhävarfestivalen Oktoberfest.

– Jag tror att vi blir runt 400 personer totalt. Det är väldigt hårt på att sällskap bokar i förväg. De kommer att sitta vid bord med avstånd emellan, säger Marcus Hellgren, förste kurator vid Stockholms nation.

Är du trygg med att det inte blir någon smittspridning?

– Absolut. Det är något vi bedriver många dagar i veckan där polis och andra myndigheter varit här och observerat – de har inte haft några vidare anmärkningar på oss, säger Marcus Hellgren.

Hör mer om hur studentnationen resonerar i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.