Foto: Utryckning Uppsala

Tusentals liter sprit hittades vid alkoholbeslaget i Norduppland

Uppdaterad
Publicerad

Förra onsdagen gjorde tullen ett stort tillslag mot en lada på en gård i Norduppland. Nu sitter två män häktade misstänkta för grovt brott enligt alkohollagen och olovlig befattning med sprit.

I klippet kommenterar åklagaren fallet.

Enligt Linn Lööw, åklagare som leder förundersökningen, togs flera tusen liter med misstänkt sprit i beslag.

– Det här ska naturligtvis analyseras för att säkerställa att det är just sprit.

När tillslaget genomfördes tog Tullverket även en lastbil i beslag som bärgades till Stockholm. Man ska sedan ha spärrat av platsen och lastat gods i egna fordon.

Även en tredje person, som körde den aktuella lastbilen, var till en början anhållen.

– Den personen har blivit förhörd och därefter släppts eftersom man inte tycker att misstankarna varit tillräckligt starka, säger åklagaren Linn Lööw.

Fler ska förhöras

Nu fortgår en omfattande förundersökningen. Polisen ska bland annat titta på om det har förekommit försäljning i regionen.

– Vi har flera förhör som ska genomföras och ska utföra flera analyser av sånt som man hittat i den här aktuella ladan, säger Linn Lööw.

Hör henne berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.