• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Tyresö centrum och Bollmora i Tyresö kommun, Stockholms län. Brand i en skola med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Två coronasmittade på äldreboendet Tallmon i Skutskär har avlidit. Foto: Arvid Jansson/SVT

Två coronasmittade avlidna i Älvkarleby kommun

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som konstaterades smittade av corona på ett vård- och omsorgsboende i Älvkarleby kommun i slutet av förra veckan har nu avlidit.
– Det är beklagligt att det hänt. Det är så att den här gruppen är väldigt skör och utsatt, säger Britta Gustavsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Älvkarleby kommun.

– Det handlar om äldre multisjuka personer som bott på ett boende. De tillhör riskgruppen då de är lätt drabbade av influensa och förkyldningar, säger  Britta Gustavsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Älvkarleby kommun.

De båda vårdades på sitt boende, i sin lägenhet, tills de gick bort under helgen.

Det var i tisdags förra veckan som de två personerna testades för coronavirus, och på torsdagen kom de bekräftande provsvaren. Båda två ska ha insjuknat samtidigt.

– Vi har inte fler som uppvisat symptom på boendet, säger Britta Gustavsson.

Och hur är det med personal?

– Vi följer riktlinjerna. Är det någon som uppvisar symptom ska de vara hemma.

I nuläget pågår inventering av skyddsutrustning för personal i Älvkarleby kommun för att se till att den ska räcka till även framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet