• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Fem bilar inblandade i trafikolycka på E4:an. Fyra personer till sjukhus. Foto: Utryckning Uppsala

Fem personbilar i krock på E4:an

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 06.00 på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på E4:an i höjd med Mora Stenar. Fem bilar var inblandade i olyckan och fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Trafikolyckan inträffade i södergående riktning på E4:an och vägen stängdes av för arbetet kring de olycksdrabbade bilarna. Avstängningen gällde gällde i båda riktningarna från trafikplats Brunnby (184) till trafikplats Säby (186).

Enligt uppgift var totalt sju personer inblandade i trafikolyckan och räddningstjänsten arbetade under en tid med att plocka ur en fastklämd person i en av bilarna.

– Fyra personer ska vara förda till sjukhus, men jag vet inget om skadeläget just nu, säger Mattias Åkeman vid Storstockholms räddningscentral efter olyckan.

Akademiska sjukhuset meddelar senare att två personer, en man i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern vårdas med allvarligare skador. Men läget är stabilt i båda fallen.

Orsaken bakom olyckan uppges vara halt väglag.

Olycka i höjd med Knivsta

Vid 08-tiden inträffade ytterligare en olycka på E4 i södergående riktning, i höjd med Knivsta. Där handlade det enligt räddningstjänsten om två personbilar som har kört in i ett räcke. En person fördes till sjukhus med nackskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.