Inringade. Paret Carla Pittau och Rick McCann tävlar på Tierp arena i helgen. Foto: Privat

Udda par rejsar på Tierp arena

Uppdaterad
Publicerad

Kärleken till Tierp arena och dragracingen blev för stark. Sen ett år tillbaka bor och verkar Carla Pittau och Rick McCann från England i Östervåla. För att vara nära arenan.

De senaste 35 åren har de bott i London. En miljonstad med hög puls och stor trängsel. Men de har alltid kört dragracing och efter att ha besökt Tierp arena för några år sedan blev de sålda – och gav upp allt.

– Vi älskar Sverige och ångrar oss inte ett dugg. London är en större stad men det är en stad för yngre människor och det passar oss bättre nu att ha det lite lugnare, säger Carla Pittau, 57.

Ville flytta tidigare

Tillsammans med maken Rick McCann, 66, bor de nu en liten bit utanför Östervåla och stormtrivs.

– Det enda vi ångrar är att vi inte flyttade tidigare. Nu läser vi svenska och ägnar oss åt racing och att meka med våra bilar, säger hon.

Hon jobbar kvar på sitt jobb i England på distans och maken är pensionär. Men tanken är att trappa ner totalt inom ett år.

– Vi tänker göra om vår lada som vi har till en bilverkstad och bara njuta av livet nu.

Älskar arenan

Nu väntar tävlingar på Tierp arena under hela helgen.

– Vi älskar banan! Jag tycker att det är den absolut bästa banan i hela Europa. Vi gillar verkligen atmosfären här, säger Carla Pittau.

EM-tävlingarna på Tierp arena inleddes idag, torsdag och pågår hela helgen. Under söndag avgörs finalloppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.