Under fredagen ställer UL in 79 avgångar med buss. Foto: SVT

UL ställde in ett 80-tal avgångar under fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit svajigt i busstrafiken de senaste veckorna, men under fredagen ställs extra många avgångar in. Orsaken är ett ansträngt personalläge hos bolagen som kör åt UL.

På fredagsmorgonen meddelar UL att cirka 80 bussavgångar är inställda. Det är både stads- och regionaltrafik som påverkas.

– Det har varit lite svajigt de senaste veckorna, men det är extra många avgångar som är påverkade i dag. Orsaken är att bolagen som kör för oss just nu har personalbrist och ett ansträngt personalläge med extra hög frånvaro, säger Ellen Åberg, UL:s presstalesperson.

Någon prognos för hur länge personalbristen kan bestå finns ännu inte. UL för fortlöpande dialog med bolagen Keolis och Gamla Uppsala buss.

– Det är tråkigt och vi beklagar alla som påverkas av det. Det bästa är att man håller utkik och håller sig uppdaterad via vår app eller hemsida, säger Ellen Åberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.