Ung kvinna död i bilolycka – föraren misstänkt för brott

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig kvinna omkom i en trafikolycka på E18 mellan Enköping och Bålsta i höjd med Grillby, strax före klockan 20 på lördagskvällen. Under måndagen meddelade polisen att mannen är misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet.

Kvinnan satt i passagerarsätet tillsammans med en 20-årig man, när han av oklar anledning tappade kontrollen över bilen.

– Vi vet inte vad som har hänt, men bilen åkte genom ett viltstängsel och ut på en åker och såvitt vi förstår avled kvinnan direkt, säger Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning. Vägen i riktning mot Stockholm var avstängd under flera timmar på grund av räddningsarbetet.

Föraren misstänkt för brott

Mannen skadades i olyckan och fördes till sjukhus. Under måndagen meddelade polisen att han är vid liv. Han är misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet.

– Utredarna ska fortsatt hålla förhör med dem som kan tänkas ha upplysningar att lämna i ärendet. Varefter utredningen fortsätter kan rubriceringen komma ändras, kompletteras, korrigeras, meddelar Jonas Eronen, presstalesperson på polisen.

Paret i olycksbilen var hemmahörande i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.