Astrid Lundström har fått sitt drömsommarjobb Foto: SVT

Sommarjobb: ”Får betalt för mina åsikter”

Uppdaterad
Publicerad

När Knivsta kommun vill komma närmare och förstå ungdomarna i trakten – då tar man filmen till hjälp. Ett helt okej sommarjobb vad det verkar.

– Vi får betalt för att säga våra åsikter, så det här är ett drömjobb för mig, säger Astrid Lundborg, 15 år och deltagare i projektet.

I sju dagar ska knivstaungdomarna göra film om vad som är bra och dåligt med Knivsta. Och övning ger färdighet, som bekant – det får de fem ungdomarna erfara när de nu drillas i filmens värld.

– Hur gör man en film? Vad är det man vill säga och hur tänker man med klippbilder och vilka frågor man ska ställa, säger Martin Klevegård som är filmpedagog och undervisar ungdomarna.

Svårt locka ungdomar

Det är vanligtvis svårt att nå ungdomar för att diskutera hur Knivsta är och vad Knivsta ska vara i framtiden, anser Lena Malmborg som är samordnare på Kultur och Fritid i Knivsta kommun.

– Om de inte kommer hit en tisdagkväll för att diskutera Knivstas framtid – hur kan vi då locka hit dem. Kanske med ett roligt sommarjobb tänkte vi, säger hon.

Astrid Lundström tänker berätta om både bra och dåliga saker.

– Det är tryggt ock en fin småstadskänsla men det är ju inte jättemycket som händer här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.