Obs. Genrebild. Foto: TT

Uppgift: Misstänks ha tvångsbadat dotter i iskallt vatten

Uppdaterad
Publicerad

En sexårig flicka hittades svårt nedkyld i en bostad i Uppland i december sedan hennes mamma larmat ambulans. Flickan fördes till sjukhus och var så illa däran att det var oklart om hon skulle överleva. Nu misstänks föräldrarna för att ha tvångsbadat henne i iskallt vatten, skriver Aftonbladet.

– Jag kommer åtala föräldrarna för synnerligen grov misshandel, uppger åklagaren Karin Koci till tidningen.

Enligt Aftonbladets uppgifter har föräldrarna lämnat olika förklaringar till att flickan blivit så kall. Bland annat att det skett en olycka, att flickan varit utomhus och att badvattnet kanske hunnit kylas ner. Men experter konstaterade att flickan skulle ha behövt vara ute i två dygn för att få så låg kroppstemperatur.

Föräldrarna har suttit häktade sedan i februari. Dottern, som enligt åklagaren i förhör inte kunnat eller velat berätta vad som hänt, är omhändertagen av socialtjänsten. Hon ska ha återhämtat sig väl efter händelsen.

SVT Nyheter Uppsala har sökt åklagaren utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.