Inga hyrcyklar vid resecentrum i år

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionsrådet Stefan Hanna (C) är upprörd över att Uppsala inte kommer ha några hyrcyklar vid resecentrum i år.

I oktober 2014 avslutades projektet med hyrcyklar vid resecentrum och andra platser i centrala Uppsala. Det var företaget Clear Channel som drev projektet i sammarbete med SJ. Nu har de inte ansökt om att få fortsätta projektet hos kommunen och kommer således inte att tillhandahålla cyklar i Uppsala längre.

– Under Centerparitets och alliansens ledning i Uppsala ville vi ha till ett hyrcykelsystem. När den nya majoriteten i Uppsala med Miljöpartiet i spetsen inte har gått in och kommit överens med SJ och Clear Channel om ett permanent upplägg, ja då blir resultatet att de lämnar, säger oppositionsrådet Stedan Hanna (C).

Stefan Hanna säger att det är en konstig hållning från Miljöpartiets sida då partiet sagt sig jobba för bra cykellösningar i kommunen. Men ordförande i gatunämnden Johan Lundqvist (MP) tillbakavisar Stefan Hannas kritik.

– Uppsala behöver absolut ha ett hyrcykelsystem och vi håller på att förbereda en upphandling för att få till ett sådant. Men det tar tid, om vi skulle haft ett kommunalt hyrcykelsystem på plats i Uppsala redan nu så är det Stefan Hanna själv och den avgående alliansen som skulle ha tagit ett sådant initiativ redan förra året.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer