Gräsplanen på Studenternas är i rejält dåligt skick. Nu tvingar Uppsala 86ers flytta hemmapremiären. Foto: SVT/Uppsala 86ers

Studenternas ospelbar – fler lag drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala 86ers hemmapremiär ikväll flyttas till Österängen – vilket medför praktiska problem.

– Det finns ingen återvändo, vi måste spela, säger Per Nielsen, sportchef i Uppsala 86ers.

Studenternas IP tog rejält med stryk efter Sirius hemmapremiär mot IFK Göteborg i söndags, och nu är gräsmattan avstängd tillvidare. Under tisdagen berättade SVT Nyheter Uppsala att Sirius nästa hemmatch mot Kalmar FF kan behöva flyttas till Gävle.

Och ett annat lag som definitivt kommer drabbas när Studenternas är ospelbar är Amerikansk fotbollslaget Uppsala 86ers.

Sirius klart för allsvenskan

Läs mer: Sirius kan tvingas spela i Gävle

Praktiska problem

Ikväll spelar Uppsalalaget hemmapremiär mot Karlstad, och matchen kommer att flyttas till Österängen. Rent fotbollsmässigt menar Uppsala 86ers att det inte spelar någon roll, men flytten ställer till praktiska problem.

– Arenan är inte seriemässig, och till råga på allt så direktsänds matchen. Till exempel ska det finnas ett värmetält och internetuppkoppling för media. Ytterligare ett problem är att vi inte har regnskydd till publiken, säger sportchefen Per Nielsen.

Läs mer: Kyligt och ostadigt över påsk

Per Nielsen, sportchef för Uppsala 86ers Foto: Uppsala 86ers

”Finns ingen återvändo”

Kommer ni kunna spela matchen, tror du?

– Absolut. Det finns ingen återvändo, vi måste spela. Spelprogrammet framöver är helt fulltecknat med seriematcher och europaspel, så det finns inga alternativ, säger Per Nielsen.

Nästa hemmamatch för Uppsala 86ers i superserien är den 27 maj, då hoppas laget att Studenternas ska vara spelbar igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet