”Filette au béret” av Picasso är ett av verken som säljs i december i Uppsala. Foto: Uppsala auktionskammare

Uppsala auktionskammare säljer Picasso

Uppdaterad
Publicerad

Fyra originalverk av Pablo Picasso säljs nu på Uppsala auktionskammare. Något som, enligt auktionskammaren, aldrig hänt i Sverige tidigare.

Har du mellan 12 och 18 miljoner kronor liggande och är sugen på att fräscha upp hemmet med lite konst? Då har du chansen nu när bland annat ”Filette au béret” av Picasso sälj vid Uppsala auktionskammare.

”Jag kan inte påminna mig om att det någon gång tidigare har sålts fyra originalverk av Pablo Picasso på samma auktion i Sverige”, säger Knut Knutson, chefsindendent på Uppsala Auktionskammare, i ett pressmeddelande.

Visas över hela världen

Totalt rör det sig om fyra originalverk av Pablo Picasso som nu ska gå under klubban vid auktionskammaren. Dessutom säljs också verk av Marc Chagall, Fernand Léger och André Masson.

Alla verk kommer från ”The Neuman collection”, en privat svensk samling som tidigare fanns i konstälskaren Bertil Neumans ägo fram till hans död 2011.

Auktionen går av stapeln den 7 december i Uppsala men innan dess ska verken visas i London, Paris och New York under oktober och i Uppsala och Stockholm under november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.