Foto: TT

Kommunen: Ökat föreningsstöd till anläggningsdrift

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun har tagit beslut om att tillföra fem miljoner kronor i bidrag till föreningslivet i kommunen. Pengarna ska bland annat läggas på drift av idrottsanläggningar.

Sammanlagt rör det sig om fem miljoner kronor, varav tre ska läggas på ett ökat driftsstöd till föreningar för anläggningar de hyr av kommunen.

– Vi ökar det ekonomiska stödet för alla barn och unga som vill ha en aktiv fritid i Uppsala.

– Särskilt viktigt är det att skapa mer rättvisa förhållanden för de som arbetar hårt med att driva sin egen anläggning, kommenterar Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Driftsstödet till föreningarna för anläggningar höjs från ett tak på 350.000 kronor till ett tak på 700.000 kronor.

De övriga två miljonerna ska gå till att jämna ut fördelningen av ekonomiska medel mellan idrottsföreningar och andra fritidsföreningar.

Föreningar som har aktiviteter mer sällan men under ett längre tidsspann kommer tilldelas ”mer rättvist” enligt kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer