Isabelle Benfalk, 21, kommer från Uppsala är nominerad till rollen som ordförande i Ungomens Nykterhestförbund. Foto: UNF

Uppsalabo nominerad till ordförande i UNF

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Benfalk, 21, kommer från Uppsala och är nominerad till rollen som ordförande i Ungdomens Nykterhetdförbund.

– Det känns fantastiskt – det är en stor ära att vara nominerad, säger hon.

Isabelle Benfalk kommer från Uppsala och läser på juristprogrammet vid Uppsala Universitet. Hon är även aktiv i Ungdomens Nykterhetsförbund där hon bär titeln som vice ordförande.

– Det känns spännande och väldigt kul om jag skulle få slänga titeln som vice ordförande och få bli ordförande. Det skulle innebära att jag skulle få ett störreansvarsområde och andra förutsättningar att påverka organisationen, säger hon.

UNF tappar medlemmar

Ända sedan Isabelle Benfalk var 13 år gammal har hon varit medlem i förbundet och redan som 10-åring gick hon med i juniorförbundet.

– Vi var ganska storaunder 90-talet men antalet medlemmar har stadigt minskat. Folk hittar inte till oss.Detta beror inte på att fler dricker utan att vi inte lyckats lockafolk hit, berättar hon.

”Viktigt att ta makten över sin fritid”

UNF arbetar förebyggande emot alkohol och droger genomverksamheten. UNF har i dag cirka 125 föreningar runt om i landet där alla mellan 13 och 25 år kan bli medlemmar.

– UNF är superviktigt ur två aspekter. Dels är det en trygg zon för alla som fått nog av droger och alkohol. Det behöver inte vara de själva som hållit på med det, utan det kan även vara en släkting eller närstående. UNF är också viktigt eftersom att verksamheten uppfostrar unga att ta makten över sin fritid – det är viktigt att ta makten över sin fritid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.