”Han ser fram emot rättegången”, säger mannens advokat Hanna Lindblom. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Advokaten om hemliga bilderna: ”Skönt att han kan be om ursäkt”

Publicerad

Mannen misstänks för tio våldtäkter och i hemlighet ha fotograferat nakna kvinnor. Det senare erkänner han, enligt advokat Hanna Lindblom.

– Han är ångerfull över att ha smygfotat, men tycker det är skönt att nu kunna be kvinnorna om ursäkt, säger han.

När rättegången börjar på torsdagen har mannen i 45-årsåldern suttit häktad i ett halvår, misstänkt för att under flera års tid ha våldtagit kvinnor han varit på dejt med – vilket han nekar till.

– De har haft en sexuell samvaro men det har aldrig varit frågan om att han har utnyttjat någon som befunnit sig i en utsatt situation. Alla har varit med på noterna, säger Hanna Lindblom.

– Han har förvissat sig om ett samtycke. Det är inte i närheten av någon oaktsamhet.

Mannen misstänks även för kränkande fotografering, att han i hemlighet har filmat och fotograferat kvinnor när de varit nakna.

– Han erkänner flera fall, något fall förnekar han. Det har varit frågan om fotografering i intima situationer där några bilder har bränts av. Det är inte frågan om någon riggad utrustning utan har skett med telefonen, säger Hanna Lindblom.

I klippet ovan utvecklar advokaten sina resonemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.