I klippet visar Manuel Kohout hur minihuset ser ut inifrån. Foto: Jasmin Lindberg / SVT

Uppsalabon Manuel bygger minihus: ”Intresset växer”

Uppdaterad
Publicerad

Från tre till femtio hus om året. Under de senaste åren har minihus blivit allt mer populärt – inte minst under pandemin.

– Man kan ta med sig sitt hus till vilken plats som helst och den känslan är fantastisk, säger Manuel Kohout, som är vd för ett av flera företag som tillverkar minihus.

Att ta med sig huset vid flytt, spara på boendekostnader och leva minimalistiskt är några av fördelarna med minihus som också kallas för tiny houses. Uppsalabon Manuel Kohout arbetar med att bygga minihus och har tillsammans med sin familj bott i ett sedan fyra år tillbaka.

– Vi har uppskattat friheten både finansiellt och tidsmässigt. Vi har mer tid och pengar över för att resa och är inte lika bundna rent materiellt. Det känns lite som att vara på en resa, säger Manuel Kohout.

I Klippet: Så ser det ut i Manuel Kohouts minihus i Håga utanför Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostad i Uppsala län

Mer i ämnet