”Jag vill inte simma ut så långt”, säger Emma Nordström dagen efter drunkningsolyckan. Foto: SVT

Badarna tillbaka på stranden efter drunkningen: ”Läskigt”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern drunknade vid Storvadsbadet i helgen. På måndagen är Uppsalaborna på plats och badar som vanligt – men flera efterfrågar tydligare information om badsäkerhet.

– Det finns ju inga skyltar, säger Ellen Dahlin.

Dagen efter dödsfallet är allt som vanligt på badplatsen – det är svårt att tro att en ung man miste livet här för bara några timmar sedan. Flera av dem som SVT pratar med känner inte till det inträffade.

– Det är rätt obehagligt att höra, säger Ellen Dahlin, som precis tagit ett dopp.

Kommunen gör säkerhetsdyk

Enligt Louise Holck, kommunikatör på Uppsala kommun, utförs säkerhetsdyk på badplatserna inför varje säsong för att upptäcka och ta bort eventuella riskobjekt.

– Det har inte kommit till vår kännedom att det var brister på anläggningen som förorsakade den tragiska händelsen. Om det gör det i ett senare skede, kommer vi naturligtvis att beakta den informationen.

Angående skyltning hänvisar Louise Holck till den informationstavla som finns på varje badplats. Den anger dock endast ordningsregler, och ingen specifik information om badsäkerhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.