Sverigedemokraternas Simon Alm. Foto: Uppsala kommun

SD-toppen Simon Alm stängs av från partiet

Uppdaterad
Publicerad

Den sverigedemokratiske toppolitikern i länet Simon Alm har stängts av från sitt medlemskap i partiet uppger tidningarna UNT och Expressen.
– Sett till personärendets innehåll är detta att betrakta som en intern angelägenhet, kommenterar tillförordnad ordförande för SD Uppsala David Perez till SVT Uppsala.

Beslutet ska ha tagits av Sverigedemokraterna centralt tidigare i veckan enligt tidningarna UNT och Expressen. Enligt Expressen sker avstängningen i väntan på att ett personärende – som kan leda till en eventuell uteslutning – behandlas. I slutändan fattar partistyrelsen beslut i frågan. Nästa möte är inplanerat i slutet av januari, skriver kvällstidningen.

Simon Alm sitter i Uppsala kommunfullmäktige, är regionråd i region Uppsala och ordförande för partiet lokalt i länet.

Partiet vill inte uppge anledningen till avstängningen. David Perez, vice ordförande för SD Uppsala, skriver till tidningarna:

”Det stämmer att partiet öppnat ett personärende mot Simon Alm. [...] Sett till personärendets innehåll är detta att betrakta som en intern angelägenhet.”

”En intern angelägenhet”

Vidare kommenterar han i ett mail till SVT Uppsala:

”Avstängningen innebär att Alm inte kommer agera ordförande för SD Uppland eller Uppsala samt inte delta i kommunfullmäktige eller i annan partiverksamhet under processens gång. I egenskap av vice ordförande kommer jag att ersätta honom under hans frånvaro. [...] Något som vi i nuläget inte avser att kommunicera i media.”

Partiet centralt bekräftar att Simon Alm har stängts av och hänvisar till David Perez uttalande.

SVT Uppsala har sökt Simon Alm utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer