Liberalernas Cecilia Wikström känner sig som en sann europé, men ser också fram emot ett mer stilla liv hemma i Uppsala. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Uppsalarösten som tystnar i Europaparlamentet

Uppdaterad
Publicerad

Liberalen Cecilia Wikström fick med buller och bång sluta efter tio år som EU-parlamentariker. SVT Nyheter Uppsala följde henne under några av hennes sista dagar i parlamentet i Strasbourg.

I tio år har hon representerat Sverige och liberalerna i Europaparlamentet  – Cecilia Wikström är den norrbottensfödda prästen som enligt henne själv satt Sverige på kartan.

I reportaget hör du henne bland annat berätta om varför Frankrikes president Macron ser henne som en ”riktig” europé och vad hon tänker kring stormen som blåste och slutade med att partiet valde att avsätta henne.

Du får också se när Cecilia Wikström i sällskap av sin presschef Linda Aziz och politiskt sakkunniga Astrid Burhöi har svårt att hitta till rätt möteslokal i EU-parlamentets långa korridorer i Strasbourg...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019 Uppsala län

Mer i ämnet