Birgitta Tärnlund var en av dem som fick en klippning. – Det var trevligt att bli snygg i håret till jul, säger hon. Foto: SVT

Socialt utsatta bjöds på gratis klippning: ”Trevligt att bli snygg i håret till jul”

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad tog elever på Grillska gymnasiet på torsdagen emot hemlösa och socialt utsatta för gratis klippning. Besöken blev fler än lärarna räknat med.

– Det gäller att passa på, säger kunden Bert Eriksson.

– Det stod tio personer på listan men vi är redan uppe i det, säger frisörläraren Ann-Sofie Pasalic Nilsebo. Jag skulle tro att det kommer närmare tjugo under dagen.

Gästerna har åkt tillsammans från Uppsala Stadsmissions dagverksamhet Mikaelsgården.

Hoppas på tradition

Det är strax lunch. Ann-Sofie Pasalic Nilsebo står i vimlet på Grillska gymnasiets frisörsalong. Bredvid henne kollegan Elin Carlsson. Det är andra året i rad som de tar emot Mikaelsgårdens gäster, och de hoppas att det ska bli tradition.

– Vi längtar ju till den här dagen. Förra gången var den bästa dagen på länge, man blir helt varm i hjärtat, säger Elin Carlsson.

Rygg mot rygg närmast fönstret sitter Rojne Thorsén och Birgitta Tärnlund. Hon färgar och han slingar.

– Det var trevligt att bli snygg i håret till jul, säger Birgitta Tärnlund. Och kul att vara tillbaka.

Det är första gången hon är här och klipper sig. Men inte första gången i byggnaden. Hon jobbade nämligen som byggstädare när skolan byggdes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.