Otillåten vägreklam ska vara borta innan året är slut, lovar Rickard Malmström (MP)

Vägreklamen i Uppsala ska bort – utgör trafikfara

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska olagliga reklamen bort. Det lovar Uppsala kommun. Reklamskyltarna är ett hot mot trafiksäkerheten och tas dom inte bort frivilligt, så gör kommunen det och skickar räkningen till dom ansvariga.

– Du ska som trafikant inte behöva distraheras av skyltar som inte är relevanta för det du håller på med, säger Rickard Malmström (MP) kommunalråd I Uppsala och ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Många reklamskyltar har stått vid E4:ans vägkant i många år, trots att dom är olagliga, anses störa landskapsbilden och vara trafikfarliga. Men nu lovar Richard Malmström att reklamskyltarna ska bort på bekostnad av den som ställt det dom.

– Tas dom inte bort frivilligt så kommer kommunen att ta bort dom och kostnaden lämnas över på markägaren eller den som är ansvarig, säger han.

Se mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.