Polisen söker efter de två rånarna. Foto: Utryckning Uppsala

Rånare med svärd slog till mot restaurang

Publicerad

En restaurang i Sala backe rånades av två beväpnade personer vid 16.30-tiden på söndagen. Därefter fortsatte rånarna sin brottsturné, bland annat genom att vid två tillfällen försöka tvinga till sig en bil.

– Det är två personer beväpnade med svärd som först har tilltvingat sig kontanter på en restaurang. Därefter flyr de på en moped eller motorcykel, säger Torbjörn Karlsson på polisens regionledningscentral.

En kort stund senare försöker samma två personer stjäla en bil på Vitkålsgatan i Årsta. På Ikea-parkeringen ska de sedan ha försökt tilltvinga sig ytterligare en bil av en privatperson.

– Och i Årsta centrum har de med hot förmått en person att ta ut kontanter från en bankomat, säger Torbjörn Karlsson.

Stor polisinsats

Ingen person ska än så länge ha skadats fysiskt.

En stor polisinsats, med bland annat helikopter, sökte efter de två rånarna under sena eftermiddagen och tidiga kvällen. Vid 19-tiden hade ännu ingen gripits, och det fanns heller inga uppgifter om nya incidenter. Enligt polisen fortsätter jakten på rånarna men i något förminskad styrka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer