Veterinärkliniken: ”Ingen är perfekt”

Publicerad

Den veterinärklinik som behandlade och drog ut tänderna på Yorkshireterriern Ellie kan inte uttala sig om det enskilda fallet, men beklagar att djurägaren uppfattat situationen som att de inte haft någon tydlig kommunikation.

Veterinärkliniken berättar själva att man sedan länge jobbat och specialiserat sig på tänder hos djur och har rätt utrustning och utbildning för det.

– Det här är inget som brukar hända oss. Den veterinär som ansvarade för behandlingen av hunden är duktig på området, så vi känner oss trygga med det arbetet, berättar en av de anställda på veterinärkliniken.

Hur ser era rutiner ut när det kommer till sådana här behandlingar?

– Vi för alltid journaler på vad vi säger till djurägaren och talar om innan hur stort ingreppet kommer bli, det gör man alltid innan man tar in hunden.

”Vi är jätteledsna”

Djurägaren har uppfattat det som att ni inte hört av er och talat om läget med att dra ut tänderna?

Givetvis är vi jätteledsna om hundägaren uppfattat det så. Men enligt våra rutiner så ställs de frågorna alltid. Vi vet ju vad vi har sagt och inte.

Vad har ni sagt?

– Kan inte gå in på det eftersom vi inte kommenterar enskilda ärenden. Generellt har vi väldigt bra kontakt med våra kunder, men ingen är någonsin perfekt, säger en av de som arbetar på veterinärkliniken.

Kliniken säger också att man generellt sett i sådana här fall pratar med personal om vilka rutiner som finns och om det är något som kan eller går att förbättra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer