Ett stenkast från Kungshögarna och står värdshuset Odinsborg som även i år är platsen är Mjödfestivalen kommer att hållas under helgen.
Redan igår torsdag märkte arrangören Johan Pihl av allmänhetens intresse av just mjöd.
– Igår när vi startade festivalen så var det väldigt många som på en gång vill komma in och prova så mycket som möjligt, säger Johan Pihl.
Hur populär är mjöden som dryck?
– Mjöd är på uppsving kan man väl säga. Den har gått från ingenting de senaste 500 åren till att bli en dryck som de lite trendigare vill testa på.
Honungsvin
Mjöd brukar även beskrivas som honungsvin berättar Johan Pihl, fast utan vindruvor.
– Drycken är gjord av honung och vatten som har fått jäsa. Smaken kan påminna lite om vin men mjöden är lite lenare och blommigare i smaken kan man säga.
Känd vikingadryck
De flesta kanske associerar mjöden som en dryck som våra vikingar drack för tusentals år sedan. Men var det verkligen så?
– Jag skulle inte säga att jag är en expert men visst drack man honungsbaserade drycker. Det finns det arkeologiska fynd på i kärl och liknande.
– Men det var nog ingen vardagsdryck på den tiden då honung var ovanligt. Därför var mjöd en dyr och exklusiv dryck på den tiden.