Villa i fullt utvecklad brand i Heby: ”Den kommer brinna ned”

Uppdaterad
Publicerad

En villa brann ner till grunden i Tärnsjö i Heby kommun på måndagskvällen. Rökdykare fick utrymma när lågorna blev för stora.

Det var vid 20-tiden som ett larm inkom om en tvåplansvilla som brann i Tärnsjö i Heby kommun.

– Vi är på plats med 15 brandmän just nu. Det är en kraftig rökutveckling i huset, vi är inne med rökdykare och vi försöker i nuläget reda ut hur omfattande branden är, sa Martin Sköld, operativ chef vid Storstockholms räddningscentral klockan 20.15.

Men en halvtimma senare hade branden ökat i intensitet.

– Vi fick dra ut våra rökdykare från fastigheten och just nu verkar det som att villan kommer att få brinner ner, det brinner med sådan intensitet, säger Martin Sköld, runt 20.45.

Finns det någon spridningsrisk?

– Som tur är så är det långt till nästa hus, så det ska inte vara någon fara.

Vid 21.20 kunde räddningstjänsten konstatera att det inte fanns någon i huset. Ingen inre släckning med rökdykare pågick vid tillfället, utan räddningstjänsten arbetade med att släcka och begränsa branden utifrån.

Enligt Sala Allehanda meddelade polisen vid 21.30-tiden att ingen är skriven på adressen enligt fastighetsregistret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.