När räddningstjänsten kom till villan öster om Knivsta var den redan övertänd och gick inte att rädda. Foto: Utryckning Uppsala

Villa övertänd utanför Knivsta

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en villabrand öster om Knivsta. Polisen hittade ägaren vid liv i närheten av huset.

Räddningstjänsten larmades klockan 06.57 på torsdagsmorgonen om en villabrand i Husby-Långhundra, öster om Knivsta.

– Villan var helt övertänd när vi kom till platsen och vi kommer låta den brinna ner, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl Storstockholm räddningscentral.

Sex enheter arbetade initialt med att bekämpa branden.

Ägaren hittad vid liv

Vid 8-tiden befann sig även polisen på platsen och spärrade av området. En timme senare kunde de rapportera att ägaren återfunnits vid liv.

– Jag har precis fått in en rapport om det. Personal på plats har hittat ägaren och han ska vara talbar, säger Fabian Hamnqvist polisens presstalesperson på RLC Mitt.

Ägaren hade befunnit sig i en annan fastighet när branden i villan startade.

– Han är förd till sjukhus med ambulans, men jag vet inget om hans skador, säger Fabian Hamnqvist till SVT vid 12-tiden.

Vid lunchtid hade räddningstjänsten bara en bil kvar på platsen som arbetade med eftersläckning.

– Villan har så gott som brunnit ned nu, tak och väggar har rasat in, säger Kurt Jonsson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Den nedbrunna villan ligger intill Riksväg 77.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.