Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Här brinner villan utanför Björklinge. Foto: Utryckning Uppsala

Villa brann ner utanför Björklinge – mor och dotter oskadda

Uppdaterad
Publicerad

En villa har brunnit ner utanför Björklinge strax norr om Uppsala. Två personer – mor och dotter – och samtliga husdjur lyckades ta sig ut ur huset oskadda.

– Det är bara en stor glödhög kvar nu, säger Tommy Wollberg vid räddningstjänsten.

Det var strax innan klockan tolv som räddningstjänsten larmades till branden. När man väl kom till platsen var branden fullt utvecklat och de boende i huset, en mor och hennes dotter, samt alla husdjur hade tagit sig ut ur bostaden.

– Taket har nu rasat in och vi jobbar med att rädda så mycket som möjligt ur fastigheten, sa Stefan Malmberg vid räddningstjänsten då.

Blåljus

Under onsdagseftermiddagen fick huset brinna ner under bevakning. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på plats till klockan 19 innan platsen lämnas till ägarens bevakning.

Enligt räddningstjänsten har ingen person behövt föras till sjukhus och det finns inte heller någon risk att branden sprider sig.

Hur branden startade är ännu oklart.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blåljus

Mer i ämnet