Kerstin Brindbergs från Knivsta till vänster och Helen Larhammar från Uppsala till höger ingår i kören som har över 140 medlemmar. Foto: Privat

Här ”fuldansar” superkören hem guldmedaljen

Uppdaterad
Publicerad

När tävlingen Sweet Adelines International avgjordes förra helgen så vann den svenska kören Rönninge Show Chorus VM-guld för tredje gången. Och två av medlemmarna kommer från Uppsala län.

Varje år så körs VM i barbershop song i USA. Det är en tävling för körer från hela världen där man kör a capella i fyra stämmor och där övertonerna ger poäng.

Förra helgen avgjordes tävlingen igen i New Orleans. Sammanlagt deltog 36 körer och den svenska kören, bestående av 147 kvinnor tog, hem guldet.

– Vi vann stort och fick superbra respons från den 8 000 man stora publiken, säger Kerstin Brindbergs, medlem i kören.

Musiken är livet

Hon är en av två uppländska medlemmar som deltog under temat ”Made in Sweden” där de framförde svenska hits rakt igenom.

– I år var det lite speciellt då körens grundare skulle sluta och vi ville kröna henne genom att köra fullt ut mot guldet, vilket vi lyckades med.

Kerstin Brindbergs har själv varit med i Rönninge Show Chorus i tre års tid och sången är hennes liv.

– Jag åker till Rönninge varje vecka i ur och skur för att träffa och sjunga med alla, man svävar på moln, säger hon.

Fotnot:

”Fuldans” i rubriken syftar till låten som de framför, som är Justin Timberlakes, där de ”fuldansar” i musikvideon.

Barbershop song

Barbershop är en vokal musikgenre som härstammar från USA. Ensemblen brukar utgöras av en kvartett, eller en mindre fyrstämmig kör, som sjunger a cappella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.