Förskolechefen Johanna Hjelm, tycker att det känns otryggt vid vägen när barnen står och väntar på bussen. Foto: SVT

”Vore väldigt tråkigt om det hände en olycka”

Uppdaterad
Publicerad

Förskolan i Härnevi utanför Örsundsbro vill att hastigheten på vägen utanför ska sänkas från 50 till 30 kilometer i timmen. Det för att man tycker bilisterna kör alldeles för fort.

– Eftersom vi håller till i en föreningslokal så är det inte alla som vet om att det är en förskola med barn som leker ute, säger förskolechefen Johanna Hjelm.

Personalen på förskolan skickade in en ansökan om att ändra hastigheten till länsstyrelsen i Uppsala. Efter att den varit ute på remiss och både kommun och Trafikverket fått yttra sig i frågan, kom beslutet i fredags förra veckan: Hastigheten kommer inte att ändras.

– De tycker att det är en landsbygd och då brukar det vara 50 km/timmen. Att det är sådana förhållande med villor och utfarter och att man som bilist ska öka uppmärksamheten ändå, säger förskolechefen Johanna Hjelm.

”Tråkigt beslut”

Vad tänker du om beslutet?

– Det är ett tråkigt absolut, vore väldigt tråkigt om det hände en olycka, säger Johanna Hjelm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.