Foto: SVT Arkiv

100 jobb färre när Barilla storsatsar i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

Barilla gör en jätteinvestering på 700 miljoner kronor vid fabriken i Filipstad. Planen är att utöka den nyare delen av bageriet med en helt ny produktionslinje och att fasa ut produktionslinjer i den äldre delen av bageriet.

– Jag är väldigt stolt och nöjd över den stora investeringen som kommer att göras i Filipstad under de närmaste åren, säger Ola Kellertz, fabrikschef, Wasa Filipstad i ett pressmeddelande.

Ny teknik – färre anställda

Satsningen innebär att antalet anställda på sikt kommer att minska med cirka 100 personer vid fabriken i Filipstad. Ambitionen är dock att det inte ska bli några uppsägningar. Facken ska vara informerade om planerna och personalnedskärningen ska ske genom naturlig avgång och en gradvis minskning av inhyrd personal.

– Vi kommer att investera och modernisera våra anläggningar för att möta framtida behov och krav. Investeringarna och utvecklingsprogrammet är viktiga hörnstenar för fortsatt lokal tillväxt och global expansion av Wasa, säger Carlo Mereghetti, styrelseordförande för Barilla Sverige AB.

Barilla har beslutat att sammanlagt investera mer än en miljard kronor i Wasas bagerier i Filipstad och Celle under de kommande fem åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.