• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Genrebild. Foto: TT

15-åring bland de rånmisstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män anhölls under natten misstänkta för rånet mot en guldsmedsbutik i Kil på måndagen.

– Fyra är anhållna och en misstänkt är släppt på fri fot, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, på tisdagsmorgonen.

Totalt greps alltså fem män efter ett par polisinsatser på måndagen – varav en avslutades efter ett efterföljande på E18 mot Karlskoga. En sjätte person söks fortfarande för inblandning i rånet.

LÄS MER: Fem gripna efter guldrånet

De fyra som nu sitter anhållna misstänks för rån, och det gör också den femte som släpptes.

– Åklagare beslutade att frige individen i fråga på grund av dennes låga ålder, han är 15 år gammal, säger Johan Wallenius.

Pojken är dock fortsatt misstänkt för rån.

LÄS MER: Guldsmedsbutik i Kil rånad

De anhållna är samtliga mellan 18 och 22 år gamla.

Det var vid 17-tiden på måndagen som tre män trängde sig in i en guldsmedsbutik i Kil och började slå sönder montrar. Senare under kvällen hade fem män gripits misstänkta för inblandning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.