Foto: SVT

19-åring häktad för försök till människorov i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En 19-åring man häktas skäligen misstänkt för människorov i samband med en händelse mitten av juli i Karlstad. Från början begärdes han häktad misstänkt för inblandning i de senaste skjutningarna, men bevisen höll inte.

Den man som anhölls under tisdagseftermiddagen i samband med skjutningarna i Karlstad i veckan häktades under fredagen misstänkt för ett helt annat brott.

Under häktningsförhandlingarna i tingsrätten ville åklagaren också ha 19-åringen häktad för medhjälp till försök till mord vid de båda skjutningarna i Karlstad. Tingsrätten bedömde att bevisningen inte höll. Mannen häktades istället, skäligen misstänkt, för försök till människorov.

Skjutningar i Karlstad

– Det är tingsrättens bedömning och jag har inte så mycket att säga om det, säger chefsåklagaren Niclas Wargren.

Brottet som 19-åringen misstänks för inträffade i mitten av juli på samma adress som den senaste skjutningen skedde på Herrhagen i Karlstad.

Enligt åklagaren nekar mannen till brott.

”Nödvändigt”

– Jag begärde honom häktad i går kväll. Jag bedömer det som nödvändigt i nuläget, sa åklagare Niclas Wargren till TT innan förhandlingarna.

Åklagaren vill inte säga mycket mer om ärendet eller de pågående utredningarna.

Mannen som nu är häktad är tidigare dömd för flera grova brott.

Ytterligare tre personer sitter anhållna misstänkta för inblandning skjutningarna.

– De är fortsatt anhålla. Senast imorgon ska jag ta beslut om häktning, säger Niclas Wargren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet