Jakttider brukar kunna innebära en del viltolyckor. I Värmland rapporterades det in nära 20 olyckor från 18-tiden på tisdagen fram till onsdagsmorgonen. Foto: TT

19 viltolyckor i Värmland – på ett halvt dygn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen meddelar på onsdagsförmiddagen att inte mindre än 19 viltolyckor inträffat sen 18-tiden på tisdagskvällen.

15 av dessa hade med rådjur att göra, medan två älgar fick sätta livet till i Sunne respektive Årjäng. Ett vildsvin blev påkört i Karlstad och i Ransäter dog en kronhjort när den blev påkörd.

– Men inga personer har skadats vid någon krock. Båda älgarna dog på plats medan vildsvinet gick iväg – troligtvis så skadat att det är avlidet, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Bilist misstänks för smitning och jaktbrott

En av bilisterna som krockade med ett rådjur misstänks för brott mot jaktförordningen och smitning efter att ha kört vidare trots kollisionen.

– Det är ett straffbart beteende, man ska stanna vid olycksplatsen och kontakta polisen, säger Stefan Dangardt.

Nu har polisen fått uppgifter om fordonet från en annan bilist som såg krocken och man utgår också från att skadan, och avvikandet, kommer komma upp vid ett senare tillfälle.

– Det händer ju att folk ska lämna in bilen på verkstad och få skadorna reparerade. Då kräver försäkringsbolaget en polisanmälan och då brukar det uppdagas att man underlåtit att anmäla det, säger Stefan Dangardt.

Kan det inte vara så att man missar kollisionen?

– Nja. Det kan så klart inte uteslutas, men i normalfallet är det en kollision man märker av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.