Victor Edvardsen en av målskyttarna när Degerfors IF tog en ny seger i Svenska cupen och skapade drömläge för avancemang. Foto: TT

3-1-seger för Degerfors i svenska cupen

Degerfors IF vann också den andra gruppspelsmatchen i svenska cupen i fotboll. Det blev 3-1-seger för Degerfors borta mot Falkenberg på söndagseftermiddagen.

Med två segrar, tidigare mot Elfsborg och nu mot Falkenberg, leder nu Degerfors grupp 2 i Svenska cupen.

Degerfors började matchen bäst och Adam Carlén kunde också ge bortalaget ledningen med 1-0 i 23:e minuten. Falkenberg kvitterade på frispark, men i slutet av halvleken gjorde Victor Edvardsen Degerfors 2-1-mål.

Hemmalaget jagade en kvittering i andra halvlek och skapade några halvchanser. Men det var istället Degerfors som utökade ledningen till 3-1 när Abdelrahman Saidi gjorde mål i 68:e minuten.

Detta blev också slutresultat, och Degerfors har nu skaffat sig ett utmärkt läge att gå vidare till kvartsfinal.