Foto: SVT

5,4 miljoner till cancervården i Värmland

Publicerad

Regeringen betalar ut 5,4 miljoner kronor för arbetet med att korta köerna i cancervården. Mer pengar kommer i höst om man klarar av kraven i överenskommelsen.

Beslutet om att skjuta till mer pengar till cancervården är en del av en överenskommelse mellan regeringen, Sveriges kommuner och landsting.

– Vi ser att regeringens satsning börjat ge resultat för att korta väntetiderna i cancervården, men än är vi inte nöjda och mer måste göras, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Om Landstinget i Värmland klarar sin del av överenskommelsen finns det möjlighet att få ut mer pengar senare i år. En motsvarande summa betalas då ut, man har till och med november på sig.

– Vi har fått Landstinget i Värmlands handlingsplan för det fortsatta arbetet med standardiserade vårdförlopp i cancervården. Då handlingsplanen uppfyller grundkraven får Värmland ta del av medlen som regeringen avsätter för en bättre cancervård, med 5,4 miljoner kronor. Dessutom finns det möjlighet till mer pengar under året, säger socialminister Annika Strandhäll.

Totalt kan landstingen i Sverige få ytterligare 196 miljoner kronor till cancervården i år, totalt blir det 391 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.