Foto: SVT

75 sägs upp på Arbetsförmedlingen i Värmland

Publicerad

I dag stod det klart hur många som slutligen sägs upp efter att Arbetsförmedlingen kraftigt tvingats minska sin verksamhet. Totalt kommer 1 800 av de ursprungligen 4 500 varslade sägas upp, av dem finns 75 i Värmland.

– Sedan varslet lades i våras är det många som sökt och fått nya jobb, säger Lena Hertzberg som är chef på Arbetsförmedlingen i Värmland.

Exakt hur många som hade behövt sägas upp om inte ett antal medarbetare sökt och fått andra jobb kan inte Lena Hertzberg svara på. Men även om det nu är färre som sägs upp så är det ett hårt slag för verksamheten.

– Det är en tuff situation för oss. Det är fortsatt många som förlorar sina jobb på Arbetsförmedlingen och det kommer att påverka även de arbetssökande, säger Lena Hertzberg.

De som nu sägs upp kommer att få stöd och hjälp av Trygghetsstiftelsen med att ta sig vidare. Men hur de arbetslösa som vänder sig till Arbetsförmedlingen ska få hjälp i nuläget är inte helt klart.

– Vi bygger ut våra digitala tjänster för fullt men det är rörigt nu. Det kommer bli bra så småningom, säger Lena Hertzberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer