A-traktor i Årjäng körde i 180 km/h – försökte köra ifrån polisen

Uppdaterad
Publicerad

En förare av en A-traktor orsakade vid 18-tiden på fredagskvällen en trafikolycka på länsväg 172 i närheten av Årjäng. Detta då han i mycket hög hastighet försökte köra ifrån polisen.

Polisen fick larm från bilister som sett en A-traktor som kört i mycket hög hastighet i närheten av Årjäng. En civil polispatrull från trafiksektionen mötte föraren och vände för att kontrollera ekipaget. Föraren av A-traktorn valde då att försöka komma undan genom att öka farten till vad som uppskattades omkring 180 km/h.

Farliga omkörningar

Under färden gjorde han ett flertal mycket farliga omkörningar. Därefter körde föraren, en straffmyndig tonåring, på en annan bil bakifrån strax norr om Årjäng och hamnade därefter i diket. En person i det påkörda fordonet kontrollerades av ambulans på plats.

Föraren av A-traktorn är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. A-traktorn, som egentligen bara får köra i 30 kilometer i timmen, kommer att tas i beslag.

Och om personen i den påkörda bilen är skadad kommer A-traktorföraren även misstänkas för vållande till kroppsskada, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen till SVT Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.