Foto: Torbjörn Axelsson

A-traktorolyckan: Kom över på fel sida vägen – oklart varför

Uppdaterad
Publicerad

Ingen person kommer åtalas för den A-traktorolycka som inträffade i förra veckan på riksväg 44 mellan Lidköping och Grästorp.

– Så långt visar den tekniska undersökningen att A-traktorn har kommit över på fel sida av vägen av oklar anledning, säger Anders Schääf, utredningschef på polisens trafiksektion i ett pressmeddelande.

Polisen skriver också att inga yttre omständigheter, som väder och väglag, kan förklara varför det här har skett.

Kanske kommer man aldrig få veta exakt vad som hände på natten mellan torsdag och fredag då A-traktorn frontalkrockade med en lastbil. Två av de tre ungdomar, alla från Värmland, som fanns i A-traktorn avled senare.

– Utredningen fortsätter, säger Anders Schääf – men eftersom olyckan skedde nattetid med få vittnen, finns risk för att vi aldrig kommer att få ett entydigt svar på orsaken till den här mycket tragiska olyckan.

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre ungdomar färdades i den A-traktor som frontalkrockade med en lastbil på väg 44, natten mot torsdag. Foto: Torbjörn Axelsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.