Appen OmeTV ägs av företaget Brentwood Holding group Inc. De driver ett tjugotal andra chattfunktioner på nätet, många med inriktning mot porr i olika former. Foto: SVT

Ägaren bakom OmeTV driver porrchatt

Uppdaterad
Publicerad

Appen OmeTV ägs av företaget Brentwood Holding group Inc. Förutom OmeTV driver de också 22 andra chattfunktioner på nätet. Många av dem har inriktning mot porr i olika former.

Videochattappen OmeTV är gratis och mycket enkel att använda. Den rekommenderas från 17 år och uppåt men någon kontroll av åldern när man loggar in finns inte.

Naket förbjudet

Enligt appens användarvillkor är det förbjudet att sprida vulgära och sexuella kommentarer och att förnedra andra personer. Det är även förbjudet att gör nakenvideos, att visa sitt nakna kön och att fråga efter eller kräva sex via chatten.

Falsk trygghet

Den trygghet appen OmeTV kanske kan ge genom användarvillkoren är falsk. Det är oklart hur eller ens om användarna kontrolleras. Under de få minuter som SVT Nyheter Värmlands reporter tog del av appen, tillsammans med Karlstadsbon Catherine Andersson som slog larm, var det barn och ungdomar under 17 år från olika länder som dök upp i videochattar. Dessutom var en användare en naken man som onanerade i bild.

Adress i Portugal

I kontaktuppgifterna till OmeTV finns genom en adress i Lissabon i Portugal. Det finns även en mejladress angiven men när SVT Nyheter Värmland mejlar frågor som gäller kontrollen av användare i appen, kommer inga svar tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.