Ahl petades – Jasic Modin ny regiontopp för SD

Uppdaterad
Publicerad

Anders Ahl kommer inte att bli regionråd för SD nästa mandatperiod. Det står klart efter att SD:s valkongress nu i helgen antagit listan där Anders Ahl inte fanns med. Toppkandidaten blir istället Ljubica Jasic Modin från Karlstad.

– Valberedningen har inte gett mig någon förklaring och jag har inte fått någon förklaring direkt från Filper heller. Det står jag fast vid, säger nuvarande oppositionsrådet  Anders Ahl, som trots allt ändå inte är speciellt besviken över att ha blivit petad.

– Det känns faktiskt ganska skönt. Det här uppdraget har tagit så mycket tid från familjen. Jag kan tänka mig att det kanske är det dom har vägt in också.

När listan presenterades för några dagar sen toppades den av Ljubica Jasic Modin, Karlstad. Anders Ahl  letade efter sitt namn i listan men hittade det inte någonstans.

– Hur vi resonerat behåller vi internt. Men man kan säga att det alltid finns orsaker till allt, sa distriktordförande Runar Filper till SVT Nyheter Värmland då.

Hoppas på riksdagen

Partikollegor som stöttade Anders tog dock fram en alternativ lista som lades fram på valkongressen. Röstsiffrorna blev tillslut 74-38 till valberedningens förslag

– Jag har varit väldigt glad att så många vill stödja mig.  Det betyder mycket mer än en mandatperiod, säger Anders Ahl.

Nu kommer han att fokusera på sina uppdrag i kommunfullmäktige på Hammarö och i kyrkofullmäktige.  Om det inte är så att partiet har några andra tankar för honom vill säga.

– Det är ju bara spekulationer men utfyllnadsplatserna på riksdaglistan är ju inte satta än. Det är kanske där dom vill se mig, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer