Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör åklagare Per Svensson berätta om sexköpen i klippet. Foto: SVT

Åklagaren: ”Varannan kund på massagesalongen var sexköpare”

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor har åtalats för grovt koppleri på massage- och spasalonger som de äger i Karlstad, Jönköping, Stockholm och Göteborg.

– Jag menar att det finns bevis för i vart fall tusen sexköp, säger åklagare Per Svensson.

Den 10:mars grep polisen mor och dotter 30 och 46 år gamla efter att ha spanat och utrett tips om att det såldes sex på deras fyra massagesalonger.

Idag åtalas kvinnorna för grovt koppleri och åklagaren menar att verksamheten varit omfattande och pågått under mer än ett års tid.

– De har främjat och ekonomiskt utnyttjat att anställda på salongerna har förmedlat sexuella tjänster mot betalning, och de har gjort en betydande vinning, säger Per Svensson.

Sex män åtalas för sexköp – fler åtal väntar

Sex män åtalas för köp av sexuell tjänst och fler kommer att åtalas senare. Flera av dem har varit återkommande kunder och samtliga som ingår i det första åtalet har erkänt.

– Det har skett dagligen och till så mycket som varannan kund, enligt vad kvinnorna berättat.

”Kommer yrka på ett kännbart fängelsestraff”

Minimistraffet för grovt koppleri är två års fängelse, Per Svensson menar att det i det här fallet bör ligga över det.

– Det rör sig om flera salonger och har medfört en betydande vinning så det kommer vara aktuellt med ett kännbart fängelsestraff i mitt yrkande.

Försvarsadvokaten: ”Hon har inte tjänat en spänn”

De båda åtalade kvinnorna nekar till brott. De ska inte ha varit medvetna om att det förekommit sexuella tjänster på salongerna.

– Hon har inte tjänat en spänn på några sexköp, de pengarna har kvinnorna i sådant fall behållit själva, säger hennes advokat Per Eriksson.

Hur mår hon?

– Hon har suttit frihetsberövad i tre månad och är tagen men stridslusten är stor inför rättegången som kommer här efter midsommar.

– Det är samma inställning som tidigare, min klient nekar till brott. På vilka grunder kommer jag att redovisa vid rättegången, säger den 30-åriga kvinnans advokat Karl- Gustav Elwe.

Rättegången är planerad att inledas den 28 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer