Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Evelina Holm och Mia Hernell Blomqvist om hur det var att medverka i det lettiska programmet. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Äldreboende på Hammarö uppmärksammas i lettiskt tv-program

Publicerad

Djupängen äldreboende på Hammarö lyfts som ett gott exempel i ett lettiskt tv-program. Det visar tydliga skillnader i den lettiska och svenska äldrevården.

– Det känns helt surrealistiskt, säger Evelina Holm, aktivitetsvärd på Djupängen äldreboende.

För drygt ett år sedan fick äldreboendet nationellt genomslag i media och boende samt anställda fick medverka i olika tv-program, tidningar och radio.

Nu får det även uppmärksamhet i Lettland där boendets aktiviteter lyfts som ett gott exempel om hur man vidhåller en god hälsa och motverkar ensamhet bland äldre personer.

– Enligt programmet ligger äldreomsorgen i Lettland mil efter Sverige. Man räknar inte äldre som en del av samhället, säger Mia Hernell Blomqvist, som är utvecklingsledare på Hammarö kommun.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.