Foto: SVT

”All in” för Ida Hallquist

Publicerad

Hon blev känd som Fanny i serien ”Ack Värmland”.
Nu är hon aktuell med en musikalroll – också i Värmland.
Men Ida Hallquist längtar bort.

– Alltså, jag måste bli mer kaxig tror jag. Så jag tänker att jag ska få ännu bättre självförtroende och köra ”all in”. I Stockholm.

Ja, det är huvudstaden som hägrar för Ida Hallquist. Hon vill satsa mer, utbilda sig och våga mer.

– Man blir ju ganska bekväm här och jag har väldigt lätt för att bli bekväm. Jag vill bli större än jag är. Jag vill livnära mig på det här och utvecklas. Jag är inte alls så bra som jag tror att jag kan bli.

Fanny hos tv-publiken

Ida Hallquist, 22 år, född i Kil, bor i Karlstad och jobbar i Grums, som vikarie i skolan. Hon blev känd för tv-publiken som Fanny i serien ”Ack Värmland”, men andra värmlandskändisar som Björn Andersson-Ling, Johan Östling och Mia Skäringer. Nu tar hon klivet upp på Värmlandsteaterns scen i rollen som Miranda i rockmusikalen ”Den förbjudna planeten”.

– Själva rollen är väl ganska lik mig och Fanny. Det här med ung, naiv, glad och kär. Jag har varit med i musikaler förut men inte så här seriösa. Jag tycker väldigt mycket om att stå inför live-publik, när man får respons direkt.

För det är sången hon egentligen helst väljer – om hon måste välja. Sången och musiken har alltid funnits i Ida Hallquists liv och den släpper hon inte.

– Jag tycker att jag är ganska duktig på det. För just skådespeleri känner jag inte att jag är duktig på. Det bara hände och jag fick göra det bästa av situationen. Det har jag inte fått så bra självförtroende i än – men vi får väl se vad som händer.

Ska bli rik

Efter musikalen väntar nya inspelningar av ”Ack Värmland” och kanske lämnar den unga skådespelaren Värmland för Stockholm. Och så här ser hennes liv ut om tio år.

– Jag ska vara rik och jag ska vara skitglad. Lycklig så in i helvete. Och ha en man som jag tycker om. Jag vill ha en glad, frisk familj och en skitbra karriär. Och vara rik då.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.