Älvstranden Bildningscentrum Hagfors

All närundervisning stängs på Älvstranden Bildningscentrum

Uppdaterad
Publicerad

Efter en ny rekommendation från Smittskydd Värmland har Hagfors kommun beslutat att stänga all närundervisning på Älvstranden Bildningscentrum, ÄBC, kommande vecka. Detta efter att en acceleration av nya fall av covid-19 konstaterats på ÄBC.

Det var på fredagen som Hagfors kommun fick kännedom om en snabb ökning av nya fall av covid-19 kopplade till skolenheter på Älvstranden Bildningscentrum ÄBC.

– På vissa enheter har antalet smittade fördubblats från torsdag till fredag, säger skolchef Jenny Dahlin, och tror att antalet positiva svar kommer att öka.

Årskurs 4-9 och gymnasieskolan övergår fullt ut till fjärrundervisning. Årskurs F-3 håller stängt. Sedan tidigare har Hagfors kommun beslutat om fjärrundervisning vecka 10 för årskurs 7-9.

Sammanlagt 48 fall

 - Sammanlagt har vi i dagsläget 48 konstaterade fall bland personal och elever på ÄBC den senaste veckan. Läget kan dock snabbt förändras och vi följer noggrant utvecklingen. Vi har beredskap att göra ytterligare åtgärder om det behövs i syfte att bromsa smittspridningen av covid-19, säger Jenny Dahlin.

Elever i grundsärskolan och gymnasiesärskolan är undantagna fjärrundervisningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer