Marianne Utterdahl är inte beredd att kommentera Hans Nilssons svartjobb i en intervju med SVT, men skriver i en skriftlig kommentar att partiet tar avstånd från det han gjort, att hans agerande är oacceptabelt men att hon och partiet har fortsatt förtroende för Hans Nilsson. Foto: SVT

Sjukvårdspartiet har fortsatt förtroende för Nilsson: ”Alla är värda en andra chans”

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska kommun- och regionpolitikern Hans Nilsson i Eda i efterhand betala avgifter och skatter till Skatteverket för att han anlitade svart arbetskraft sommaren 2020 när han målade och renoverade vid sitt hem i Järnskog.

Det uppger Marianne Utterdahl, partiledare för Sjukvårdspartiet i Värmland.

Hon är inte beredd att kommentera Hans Nilssons svartjobb i en intervju med SVT, men skriver i en skriftlig kommentar att partiet tar avstånd från det han gjort, att hans agerande är oacceptabelt men att hon och partiet har fortsatt förtroende för Hans Nilsson.

”Alla är värda en andra chans” skriver hon.

Hon uppger också att Hans Nilsson, efter SVT:s avslöjande, varit i kontakt med Skatteverket för att ta reda på hur han i efterhand ska kunna reglera sin skuld.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sjukvårdspartiets Marianne Utterdahl kommentera Hans Nilssons time out i klippet. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.